Marstrand - staden-människorna-händelserna

cm

Vikt:

kg

Boken utsågs till Årets hembygdsbok 2019 av Bohusläns hembygdsförbund med motiveringen: ”Boken är en krönika i ord och bild över Marstrands historia från platsens ursprung fram till början av 1900-talet. Här berättas om dramatiska händelser, men också om människors vardag, både de bofastas och besökarnas. En inspirerande bok som lockar till läsning, vem vill inte läsa kapitlet Sill, synd och häxjakt eller Våld och oväder. Detta är en historiebok, rikt illustrerad och där foton, kartor och illustrationer kommer till sin rätt.
Marstrands hembygdsförenings samlingar, foton och kunskaper har varit värdefulla för arbetet med boken.”
Elisabeth Kaldén har valt att berätta Marstrands historia kronologiskt, vilket gör att läsaren får en överblick och förståelse för stadens utveckling. Hon har forskat grundligt i kyrkböckerna och väver in olika personers dramatiska öden i berättelsen. Ett fylligt personregister underlättar för släktforskare som letar efter anfäder.

Pris:

Bohusläns hembygdsförbunds litteraturtjänst