Bockehuset Grebbestad - en särskild historia

cm

Vikt:

kg

I skriften "Bockehuset Grebbestad - en särskild historia" har representanter för föreningen tecknat ner sådant som kan vara intressant att veta om huset. Här får man bl. a. bekanta sig med familjer och personer som har bott i Bockehuset. Det har varit allt ifrån välbeställda familjer till pensionerade stenhuggare. Idag är Bockehuset ett hembygdsmuseum.
För att skapa den rätta stämningen börjar boken med: ”En kväll i Bockehuset – en påhittad historia”. Här får man en ögonblicksskildring av familjelivet i början på 1900-talet.
Själva byggnaden och trädgården får också sin beskrivning.
I avsnittet om hur Bockehuset blev museum första gången 1960, berättas om vilka personer som engagerade sig i museifrågan och om hur museet med alla sina föremål kom till. Några föremål är särskilt beskrivna t.ex ”Mysteriet med den blåmålade gunghästen”.

Pris: