Mölndals Hembygdsförenings årsskrift 1989

cm

Vikt:

kg

Handlar om hembygdsarbete i Mölndal: Industrimuseet, folkdanslaget, smedjan i Lantbruksmuseet, nyupptäckta jättegrytor, nyupptäckta tegelvalv i Kvarnbyn och gåvor från Greta Califf.
Berthold Wiklund skriver om Industrimuseet, som öppnade 1989. Rolf Abrahamsson berättar om Kvarnbyns folkdanslags första årtionde. Sven Olof Olsson skildrar John Svenssons smedja i Balltorp. Många redskap därifrån har förts till Lantbruksmuseet. Lars Gahrn beskriver fyra nyupptäckta jättegrytor och underjordiska tegelvalv för rörledningar i Mölndals kvarnby. Greta Califf har skänkt många saker till Kvarnbygdsmuseet. I denna artikel berättas om henne, hennes släkt och hennes gåvor. Ett upprop för Karl Eric Bergquists minnesfond för Gunnebo följer därefter.
En redogörelse för Mölndals Hembygdsförenings verksamhet under året avslutar.

Pris: