Mölndals Hembygdsförenings årsskrift 1984

cm

Vikt:

kg

Handlar om hembygdens år 1984, hembygdsarbete i Mölndal och övriga Sverige: kvinnodräkt för Mölndal, lantbruksmuseum i Mölndal, det blivande kommunala museet och Ålgårdsbacka kvarn i Lindome.
Berthold Wiklund skriver om hembygdens år 1984, hembygdsrörelsens historia och årets firande i Mölndal. Rolf Abrahamsson berättar om Hembygdens dag på Skansen. Lars Gahrn, Maria Gahrn och Solveig Olsson beskriver den nyligen framtagna kvinnodräkten för Mölndal och arbetet med den. Sven Olof Olsson skildrar Mölndals nyligen invigda lantbruksmuseum i Götaforsliden. Lisbeth Falk berättar om det blivande kommunala museet i gamla polishuset (Forsåkersgatan 19). Sven Olof Olsson skriver om Ålgårdsbackas kvarn, vars kvarnverk skulle flyttas till Mölndals kvarnby. (Detta blev aldrig av.)
En redogörelse för Mölndals Hembygdsförenings verksamhet under året avslutar.

Pris: