4 träffar Säve-Rödbo HembygdsföreningSortera här efter utgivningsår

Berättelser från RÖDBO
I boken gör författarna nedslag i olika tider och skiftande miljöer. Släkter, gårdar och torp beskrivs och man möter många intressanta personligheter bl.a. några färgstarka rödbokvinnor. Det finns unika foton på fastigheter, som försvunnit. Med boken i hand kan man vandra runt bland torp och torpruiner och läsa om torpare, som bott där.

Utgiven:2004
Sidor:142 Inb
17,0x25,0 cm

Boken om Larsered
Om farfar och farmor - Alfred och Hilma på Larsered deras liv, släkt och ursprung". Boken är en släktkrönika , som huvudsakligen handlar om Alfred och Hilma. Ett särskilt inslag utgör berättelsen om släkten Lidback i Värmland. Paulina Juliana Lidback ,som var Hilmas mormor, flyttade från goda omständigheter i Karlstad till fattigdom i Bohuslän. Paulinas far blev förebilden till farbror Eberhard, en av kavaljererna i "Gösta Berlings saga".

Utgiven:2004
Sidor:142 Inb
15,0x20,5 cm

Folktro och folksed i Säve och Rödbo
De sägner och uppteckningar från Säve och Rödbo, som återges i boken är hämtade ur Dialekt-, Ortnamns- och Folkminnesarkivet i Göteborgs rika samlingar. Hembygdsforskaren Bengt Elling har gjort sammanställningen, som utgöres av sägner och folklore i två socknar på Hisingen innan dessa hunnit helt påverkas av sitt grannskap med "storstaden".

Utgiven:1992
Sidor:147 Inb
21,0x29,5 cm

Pris:100.00

Hågar du ? - dialektord från Säve och Rödbo
En lärorik och intressant dialektbok om vardagliga ord och uttryck.

Utgiven:2007
Sidor:143 Inb